Gombócból is sok – 40 éves a Clearaudio!

aug 11, 2018High End hírek

40 éves a Clearaudio! A júliusi ünnepi rendezvényen több új terméket mutattak be, a közös ezekben a technológiák kifinomult evolúciója.

A Jubilee MM és Jubilee MC hangszedők egyik fő tulajdonsága, hogy házuk különleges, mert – a nagyon jó akusztikai tulajdonságokkal rendelkező – speciális, “golyóálló” rétegelt lemezből (Panzerholz) készül. Ehhez a homogén, szendvics-szerkezetű anyaghoz nyúltak a Jubilee futómű vázának készítésénél is, de eddig még nem alkalmazott masszív vastagságban. Érdekes a szeparáltan elhelyezett motornál megvalósított, mágnesesen állított, hajtószíj előfeszítés.

 

Concept-verseny

Nagy ötlete volt a Clearaudio-soknak, hogy a forgalmazók számára lehetőséget adtak annak kipróbálására, ki rak össze „leggyorsabban” egy-egy Concept lemezjátszót? Szerencsére nem volt tétje annak, hogy sok időre volt szükségünk a futómű összeszereléshez, viszont nagyon tanulságos volt ilyen mélységben megismerni a szerkezeti felépítést, a munkafolyamatokat és a mellettünk álló kollégákat.
Természetesen a beállítások és ellenőrzések tovább tartottak mint a „gyártás”.

Újdonságok

Újdonság a Concept Plus, no meg a Smart Matrix Silent. A 2009 óta sok sikert elért Concept futómű hajtása alapos átdolgozáson esett át: az átdolgozott csapágy mágnesesen tehermentesített, az altányér már rozsdamentes acélból készül, a szíj precíz megvezetését szimmetrikusan elhelyezett vezető tárcsa segíti. A káva alulról, – a tömegét megnövelő, – masszív fém megerősítést kap. Ez a komplett csomag upgrade-ként hamarosan külön is elérhetővé válik. A korábbi Concept lemezjátszók utólagosan is részesülhetnek a Concept Plus hajtásának előnyeiből. Futóművekhez ad további fejlesztésre lehetőséget az intelligens töltés-vezérléssel felszerelt, akkus tápegység: az új Concept Smart Power.

A kerek évfordulót méltón és többféleképpen ünnepeltük: voltak izgalmas Gokart versenyek is. A véletlen nemcsak egy futamba sorsolt Tim de Paravicini-vel, de ráadásul a pályán egy időben, azonos helyen is voltunk. Ez a tér-idő anomália konkrétan ütközést jelentett, ezért némi indulatot okozott. A mosolygós kép a helyzet megbeszélése után készült.

Lehetőséget kaptunk betekintést nyerni a Clearaudio gyártási folyamataiba is, lássunk most néhány képet a futómű előállításból, illetve a lemezmosógépek szereléséből. Ehhez háttérinfó: a Double Matrix Professional SONIC alapötlete onnan indult, hogy kombinálni lehetne az ultrahangos és nedves lemezmosást. A mintapéldányok elkészültével intenzív tesztek azonban azt mutatták (elektronmikroszkóppal rendelkeznek), hogy egyes esetekben – az a technológia – akár károsíthat is bizonyos érzékeny részleteket a barázdában. Pár év alapkutatásnak nevezhető izé után összeállt a Sonic, mely intenzíven, ám kíméletesen tisztít – ezt a mosópor reklám se tudná tisztábban összefoglalni!

l’auditeur – mindig magasabbra

20. Házimozi & Hifi Show, 2019 Az idén, épp túl a 25. évfordulón - az audiofil rendszerek és készülékek mellett - a valódi csúcs high end-re fókuszálok. Olyan termékeket, cégeket képviselek, melyek saját otthoni zene hallgatásom mércéjének teljes egészében...

Gombócból is sok – 40 éves a Clearaudio!

40 éves a Clearaudio! A júliusi ünnepi rendezvényen több új terméket mutattak be, a közös ezekben a technológiák kifinomult evolúciója. A Jubilee MM és Jubilee MC hangszedők egyik fő tulajdonsága, hogy házuk különleges, mert - a nagyon jó akusztikai tulajdonságokkal...

Pin It on Pinterest

Share This