fbpx

Clearaudio

Az analóg világ teljessége, kiemelkedő színvonalon. A gyártó kínálatában rengeteg futómű, hangkar, hangszedő mellett hét fajta fonófokozat, elektronikák, hálózati szűrők és tápok, kábelek, lemezmosók és kiegészítők teljes választéka található. Hanglemezfelvételeket készítenek, LP reprint kiadással is foglalkoznak.

Futóműveik választéka az akár 350 kilósig terjed, a meghajtásról egy vagy több – legtöbbször – kerámia tengelyes motor gondoskodik. Gyakran alkalmazzák a szabadalmaztatott CMB tányércsapágyukat, mely egy ultra precízen megmunkált kerámia tengelyt, vékony olajfilmet és mágnesen lebegtetett nehéz lemeztányért jelent.

A hangkarok választéka lenyűgöző: hagyományos, illetve függesztett vagy mágnesesen csapágyazott hangkarokat ölel fel 9, 10 ,12 vagy akár 14-es hosszban, de gyártanak tangenciális karokat is. A hangkarok kábelezését egy folyamatos vezetőből készítik.

Különlegessége a Clearaudio MC hangszedőinek, hogy mechanikai, elektromos és mágneses értelemben egyaránt szimmetrikus felépítésűek. A szabadalmaztatott hangszedőkben nem egy nagy, hanem páros elrendezésben, akár 12 mágnest használnak, melyeket előzetesen gondosan párba, csoportba válogatnak, majd az összeépítést egyenként hosszan tartó kézi munkában végzik. Ők alkalmaztak először bor tű szárat, a tekercs anyaga arany, a kétszer polírozott tű speciális (lándzsa) metszésű. Mozgó mágneses hangszedőket is gyártanak, sokat átvéve a kifinomult MC építési tapasztalatból.

Az utólagos bővíthetőség számos futómű és a motorvezérlések jellemzője, a fonófokozatok akármikor átállíthatóak akkus tápellátásra. A készülékek gyártása során a különleges rozsdamentes acélok és akrilanyagok felhasználása párosul az extrém tervezési és gyártási pontossággal – ahogy azt Nürnberg mellett, Németországban szokták.

Érdekességek: Mágnesesség által lebegő készülékalátéttől a digitális tűmérlegen át az átkábelezésekig és az ezüstón és speciális tüskékig és lemezalátétig… (A karácsonyi lista ezzel meg is lenne…) 40 éve Peter Suchy kezdte – mára fiai Robert és Patrik és lánya Veronika is a több, mint negyven főt foglalkoztató vállalatnál dolgoznak. Ez nagy biztonságot ad a jövő szempontjából.

clearaudio.de

Pin It on Pinterest