fbpx

Cabasse

George Cabasse 1950-ben azért alapította meg a cégét, hogy elkészíthesse a rendszert, amely a hangok és így a zene mindenféle változás, színezés, torzítás nélküli, tökéletes viszaadására képes. A cég túlzás nélkül új szintre emelte a koaxiális hangszórók építésének a technikáját, amit otthoni sztereó és sokcsatornás, professzionális rendszerekben is alkalmaznak.

Ez nem csak egy jól hangzó szlogen. Érdemes átfutni az alábbi listát, ahol a Cabasse fejlesztéseinek néhány igazán izgalmas pillanata látható. (Vigyázat, néhány évszám sokkoló lehet!)

 

1952

Az első kétutas koaxiális hangszórók a Cinemascope filmszínházakhoz,
amilyen a híres párizsi Le Grand Rex is

1974

Szervo-vezérlésű dóm magas és középsugárzókkal szerelt, aktív stúdióhangszórók a Radio France használatára

1985

Duocell habalapú membránok kifejlesztése

1998

A Charles de Gaulle repülőgép-hordozó hangosításának kiépítése egyedi, 117 dB hangerőre képes hangszórókkal

1958

Aktív, csöves erősítőkkel és keresztváltókkal hajtott hangszórórendszerek

Párizsi Opera

A Cabasse dolgozott a párizsi Városháza,
a Chatres-i katedrális és a párizsi Opera Comique hangtechnikáján is

Marokkói palota

A Cabasse felelős a marokkói királyi
palota hangtechnikájáért is

2006

La Sphere, négyutas koaxiális gömb formájú házba épített hifihangszóró bemutatása

1965

Víz alatti hangszórók a francia haditengerészet számára

1983

Méhsejtszerkezetű dóm hangszórók hifi- és hangosítási rendszerekhez, 7″-től 22″ mérettartományban

1984

„Carbo” nagy hatékonyságú, négyutas, hangsugárzók egy különleges, 12,6 csatornás rendszer kiszolgálására a La Géode Omnimax színházban, Párizsban

1992

Az SCS elven (Spatially
Coherent System) alapuló Atlantis referencia-hangrendszer megépítése

2001 óta lehet zenékhez hivatalosan hozzájutni az internetről. Azóta ez a piac, és a trend, hogy a hangzó-anyag elválik a hordozójától és az internet segítségével válik elérhetővé, hatalmasra nőtt. A Cabasse-nál hamar felismerték, hogy ezek forradalmi változások, és a hifi világa gyorsan változik. Olyan partnereket kerestek, akik ebben élen járnak. Ilyen volt az AwoX, akik vezetők voltak az okosotthonok és a DLNA technológiában. Az együttműködés olyan fontos volt, hogy ma már Cabasse Group néven működik együtt a két cég, és tudásuk legjavát a The Pearl high-end okoshangszóró-családban egyesítették.

A franciák elég furák. Például kitalálták, hogy egy gömbbe zárt hangszórónál több nem is kell, hogy teljes zenei élményt kapjunk. A Cabasse éppen aktuális csúcshangszórója pedig egy ilyen gömb egy organikusan tekergő lábazaton. Most éppen La Sphére-nek hívják, és nem véletlenül hívják akusztikai mesterműnek. A leginkább műalkotásnak látszó szerkezet egy négyutas, méhsejtszerkezetű, könnyű és merev membránokból álló koaxiális hangszórót rejt. A mély 55 centis, ami előtt a legtöbb szubbasszus sugárzó is kalapot emel. A keresztváltó a végletekig optimalizált, digitális szobakorrekcióra is lehetőség van a majd száz kilós hangsugárzóknál.

A fura franciák azt is kitalálták, hogy a borhoz buborékokat adnak, ami csodásan gyöngyözik, pezsgőnek kereszteltek el, és tényleg mámoros érzés belekóstolni egy jó fajtába. De a Cabasse legújabb gömbhangszórója, a The Pearl még ennél is furább. Rengeteg tapasztalat és technológia van benne, igazi XXI. századi hifieszköz. Háromutas koaxiális hangszóró, ahogy csak a Cabasse tudja, mindenféle digitális és analóg forrást képes kezelni, igazán jól az internetre kötve érzi magát, tökéletes barátságban a nagy streameroldalakkal. Vezérelni okoseszközről vagy éppen hangutasítással Google esetleg Amazon okosotthon-hálózatból lehet. A The Pearl high-end okoshangszóró gömbje olyan, mint a buborék a pezsgőben: mámorító.

 

Ezt a komoly hálózatizenelejátszó-tudást, ami kényelemmel, könnyű kezelhetőséggel párosul, a Cabasse nem csak a saját hangszórói mellé kínálja. A Stream Amp és a Stream Source ideális alapját képezik egy multiroom rendszernek, ahol forrásként, végpontként több hangszórót is ki tudnak szolgálni.

cabasse.com

FÓKUSZBAN

Pearl Pelegrina

Egy négyutas hangszóró, a meghajtáshoz szükséges erősítők, a szobai akusztika hiányosságait optimalizáló elektronika, a streamer, amivel a helyi zenei fájlokat és a netes zeneszolgáltatókat is elérhetjük…, szóval egy komplett high-end rendszer egy dobozban. Bocsánat, egy gömbben.

Pin It on Pinterest