fbpx

Clearaudio

Minden, ami lemezjátszás: ez a Clearaudio, ami több mint negyven éve megkerülhetetlen szereplője a hifi világának. A Peter Suchy indította vállalkozásban ma már fiai és lánya is részt vesznek, a jövőjük biztos lábakon áll. A katalógusukat nézve olyanok, mint a régi reklám: minden szinten szinte minden. Kínálatuk középpontjában persze a lemezjátszók állnak. Kompletten, zenélésre készen és részegységenként is, mint futómű, hangkar, hangszedő. Meg kábelek, phonofokozatok, hálózati szűrők és tápok, lemezmosók, tűmérlegek…, sőt lemezfelvételeket készítenek, reprint kiadással is foglalkoznak.
Legnagyobb lemezjátszó-futóművük 350 kilós, de nem csak ennél a kolosszusnál figyelnek oda a technikai részletekre, egyedi és igényes műszaki megoldásokra. A lemeztányér meghajtásáról gyakran több és a legtöbbször kerámiatengelyes motor gondoskodik. Sok modell használja a  a szabadalmaztatott CMB tányércsapágyat, mely egy ultra precízen megmunkált kerámiatengelyt, vékony olajfilmet és mágnesen lebegtetett nehéz lemeztányért jelent.
A hangkarok választéka lenyűgöző: hagyományos, illetve függesztett vagy mágnesesen csapágyazott hangkarokat kínálnak 9, 10, 12 vagy akár 14-es hosszban, de gyártanak tangenciális karokat is. A hangkarok kábelezése toldásmentes szálakból készül.
A Clearaudio MC hangszedők sem hétköznapi produktumok. Mechanikai, elektromos és mágneses értelemben egyaránt szimmetrikus felépítésűek. A szabadalmaztatott hangszedőkben nem egy nagy, hanem páros elrendezésben, akár 12 mágnest használnak, melyeket előzetesen gondosan válogatnak. Az összeszerelés hosszan tartó, minden lépésében gondosan ellenőrzött kézi munkával történik. A cég alkalmazott először bortűszárat, a tekercs anyaga arany, a kétszer polírozott tű speciális (lándzsa) metszésű. Mozgómágneses hangszedőiben is sokat alkalmaznak, átvéve az MC építési tapasztalatából.
A Clearaudio termékek jó része utólag is bővíthető, fejleszthető, például phonofokozatok akármikor átállíthatóak akkus tápellátásra. A készülékek gyártása során a különleges rozsdamentes acélok és akrilanyagok felhasználása párosul az extrém tervezési és gyártási pontossággal – ahogy az egy Nürnberg mellett üzemelő, hagyományaira büszke német gyártól elvárható.

clearaudio.de

FÓKUSZBAN

Reference Jubilee

A Reference Jubilee egy hagyományosabb megjelenésű készülék. Ez a lemezjátszó testesíti meg a Clearaudio múltját, jelenét és jövőjét az olyan részletekkel, mint a páncélfából készült váz, a kerámiamágneses csapágyazás vagy éppen az ügyes motorfordulat szabályozás.

Pin It on Pinterest