fbpx

Marten

A Marten célja, hogy áthidalja a szakadékot az élő és az otthoni, reprodukált zenehallgatási élmény között. Komoly kihívás, de Leif Mårten Olofssonnak, a cég alapítójának volt honnan merítenie az inspirációért. A nagypapája ugyanis hegedűket épített, és pont olyat akart létrehozni, mint Stradivari.
Az eredményről sokat nem tudunk, de Leif már 1970 óta építi a saját hangszóróit és azok, amik Marten név alatt születtek, egészen kivételesek. Nem csak a formájuk, anyaghasználatuk, amik a legjobb skandináv formatervezési hagyományokat viszik tovább, de a megszólalásuk részletessége, valószerűsége is. 
 

 

Legtöbb dobozukban az Accuton kerámia vagy gyémánt hangszóróit használják. A két cég között annyira szoros az együttműködés, hogy a Marten által megálmodott ideális keresztváltókhoz módosították a hangszórókat, még tovább növelve a felbontást, a részletek megjelenítését.

A cég felvételeket is készít Marten Recordings néven. Kevés, de válogatott eszközt használnak. Két csúcskategóriás mikrofonnal, saját stúdióban felvett hanglemezeiken az utómunka minimális, így a természetes hangzás élménye otthon újraélhető.

 

Pin It on Pinterest