l’auditeur – mindig magasabbra

okt 18, 2019Kiállítás, Újdonságok

20. Házimozi & Hifi Show, 2019

Az idén, épp túl a 25. évfordulón – az audiofil rendszerek és készülékek mellett – a valódi csúcs high end-re fókuszálok. Olyan termékeket, cégeket képviselek, melyek saját otthoni zene hallgatásom mércéjének teljes egészében megfelelnek.
A Hilton Budapest City Hotel (Váci út 1-2.) Badacsony termében állítok ki az idén jubileumra készülő 20. Házimozi & Hifi Show keretein belül, 2019. október 26-27-én. Kedvezményes belépőjegyek a kiállítás regisztrációs oldalán (az alábbi linken) elérhetőek.

AudioNet – Egyszerűen elegáns

Leheljen új életet a lemezgyűjteményébe, a világ legjobb mérési adatait biztosító műremekekkel. Az erősítők alapkapcsolása egy jelentős egyetemi kutatás és fejlesztés alapján jött létre.
A kivitelezés orvosi műszergyártó igényességével készül. Precíz, ám levegős megszólalás, áramló zeneiség jellemzi az AudioNet rendszereket, készülékeket.
Újdonság a Humboldt integrált erősítő!

Marten – Prémium hangfalak

A Marten célja, hogy kiküszöbölje a szakadékot az élő és az otthoni hallgatási élmény között. Laza harmóniában testesíti meg a svéd formatervezés szellemét. Egyesíti a racionális gondolkodást, a találékonyságot és az eleganciát egy egyszerű – szinte megfoghatatlan – cél elérése érdekében: a zene megidézése, úgy, hogy az a lehető legközelebb álljon az igazi élő előadásához.
Ezek a hangdobozok nem csak elméletben, laboratóriumban vagy az akusztikailag jól kezelt helyiségben működnek. Hangdobozaik a szép zene valóságát a konkrét nappali helyiségeinkbe és a hallgatási környezetünkbe hozzák.
Az elérhető legmagasabb színvonalú alkatrészeket (pl. jellemzően Accuton hangszórókat) alkalmaznak.

Marten Recordings  két csúcskategóriás mikrofonnal, saját stúdióban felvett hanglemezeket ad ki.
Marten Jorma Design kábeleket használ.    

RecordingTheMasters

Hangstúdióknak mesterszalagot, orsós magnót használóknak professzionális és félprofi analóg magnószalagokat és kazettákat gyárt az RTM.
A szalagok Franciaországban készülnek, az eredeti AGFA és BASF receptúrák és előírások alapján, gondos minőségbiztosítás mellett.
A kiváló felvételi és hanglejátszási tulajdonságokkal bíró termékeket világszerte használják a nagyobb stúdiók, az igényes zenehallgatók és archívumok.

Clearaudio – 40 év kiválóság

Innovációs díjak sora, ultra precíz kidolgozás, kiemelkedő német színvonal.
Rengeteg futómű, hangkar, hangszedő mellett hét fajta fonófokozat, elektronikák, hálózati szűrők és tápok, kábelek, lemezmosók és kiegészítők lenyűgöző választéka.
Hanglemez felvételeket is készítenek,
LP reprint kiadással is foglalkoznak.
Az analóg világ teljessége.

Finite Elemente

A német cég jelentős múlttal és óriási tapasztalattal rendelkezik. Az utóbbi években komoly tudományos munkával
megújította a CERA kerámiagolyós készülék alátéteinek komplett családját.
A Pagode Rack állványokat a rendkívüli stabilitáson túl, a rafináltan kialakított energia elvezetés, a rezgések terjedésének módszeres megakadályozása jellemzik. Idén jelentek meg kínálatukban a CARBOFIBRE° készülékalátétek.

Precízió és minőség

Légcsapágyas, tangenciális karokkal szerelt megfizethető lemezjátszók specialistája.
Szöghibamentes letapogatás praktikusan megvalósítva, így egyszerűen jobb a kiolvasott információ. Kiváló hangminőség, részletgazdagság, eleven természetesség..

Pink Faun

Amennyiben nem elégszik meg az ipari termékkel, hanem személyre szabott streamerre vágyik, lineáris táppal, upgrade
lehetőséggel, Roon lehetőséggel, Hollandiából!
Nincs hang, csak zene.

Kawero! – puszta tökéletesség

Hosszú út vezetett a sikerig. Kísérletek garmada után egy bátor és szokatlan koncepció: RAAL szalagsugárzó egy nagyon tág tartományban dolgozó 7” középsugárzó, mely passzív radiátoros támogatással dolgozik, továbbá egy csak 60Hz alatt bekapcsolódó, 10” mélysugárzó. A doboz kerüli a párhuzamosokat és merőlegeseket és alig csillapított, anyaga a speciális Panzerholz, vagy tankwood. E víznél nehezebb, alunál stabilabb anyagot műgyantába itatott farétegekből állítják elő, nagy hőmérsékleten és óriási nyomáson addig préselve azt, míg eredeti térfogatának 60 %-ra összenyomódik. A gyártás a legkorszerűbb gépekkel és a ma elérhető legszűkebb tűréshatárokkal történik.

Kaiser Kawero!® hangfalak – Classic

Meg kell hallgatnia ezeket a hangsugárzókat, hogymegértse a zene teljes, mágikus hatását.

Leading Edge állványok

Az állvány, amely lehetővé teszi, hogy meghallja a meglévő rendszerének képességeit. A készülékek vibrációit nem elcsatolja, hanem tudományos kísérletekre alapozva, méretezetten levezeti. A készülékek tartóit megóvja a külső rezgés forrásoktól.

Mundorf – Inner Excellence

Használja és élvezze a világ vezető kondenzátor gyártójának termékeit! Szinte zavarba ejtő választékban gyártanak alkatrészeket high end felhasználók számára. A rendkívül tartós Mundorf AMT – az “Air Motion Transformer” szalagsugárzók számtalan high end és profi hangszóróban tündökölnek.

Accuton – by Thiel & Partner

A finom kerámia membránok kiválóan kombinálják a keménységet, a könnyűséget és a csavarodási ellenállást. Gyémánt és szendvicsszerkezetű membránok is készülnek. Az új Cell hangszórók számos fontos újítást (mágnes kör, felfüggesztés stb.) tartalmaznak.

Sense Audio Manufaktura –

Ellenpont kettő álló hangdobozok

Több, mint öt éves múltra tekint vissza az itthon készülő SENSE története. A hangdobozok készítésénél Accuton hangszórókat, a keresztváltóban előszeretettel Mundorf alkatrészeket alkalmazunk.
Kétutas, basszreflex, kiterjesztett hangolású hangdoboz, akusztikai negyedfokú fázisoptimalizált  szűrőkkel.
A mélysugárzók mágnesköre egyedileg modifikált.
15 – 30nm-es szobákba javasolt, az 50 Wattnyi teljesítmény elegendő (csöves esetén 30 Watt). Közepes érzékenysége 86 dB, átvitele 38Hz- 23kHz.

Vinyl Art Gallery hanglemezek

Second hand és beszámított termékek

Szeretettel várunk mindenkit a Hilton Budapest City Hotel Badacsony termében október 26-27-én, mindkét napon 10:00 órától 18:00 óráig.

Alibi

Alibi újra visszatérni a kiállítási benyomásokhoz? Nem, remélem nem. Nagyszerű lehetőség ez tájékozódni, hisz a kiállítást végigjárva csőstül előttünk vannak a szebbnél-szebb, részint akár csodálatos lemezjátszók. Egy jelentős részük előadásával, hangjával...

Analóg változások

Látom, hallom, hogy megint több analógos cég sorsa így-úgy változik. Shure befejezi a hangszedő gyártást. 86 tevékeny év után? Garrard márkanevet megvette az SME. Kedves egészségére! Egyébként az SME indiai tulajdonosa megvette a Loricraft-ot is. A Garrard...

Pin It on Pinterest

Share This