fbpx

Opera Loudspeakers

 

1989-ben valósította meg Giovanni Nasta audiofil életének álmát, amikor piacra került hangfalüzemének első terméke, a tömör fából készült Caruso. A Velence közvetlen közelében maradt, ám azóta kibővült gyártóüzemben készülő hangdobozok a kor változásait ugyan követik, ám mindig megjelennek bennük az olasz bútor- és a velencei hajógyártás tradíciói. Keresve sem találni a a lakberendezés és a házastársak kívánalmainak jobban megfelelő hifikészülékeket.

Hangzásvilágukban azt adják, amire a vérbő, életigenlő olasz mesterhangszer-építés képes volt. Jellemzőjük a rendíthetetlen, stabil alap; pontos, részletes, fókuszált színpadábrázolás, időhelyesen, apró árnyalatok felvázolásával fest gazdag képeket nagy dinamikával, tág hangerőhatárok között.

Kivitelezésben a legszebb olasz kézműves tradícióknak megfelelő furnérozás és lakkozás párosul ívelt oldalfalakkal, bőrborításokkal. A belsejükben merevítéseket vagy falkönnyítéseket ugyanúgy találunk, mint rafinált keresztváltókat, hisz hangdobozaiknak a saját gyártású, kis teljesítményű Unison Research csöves erősítőkkel is maradéktalan élményt kell nyújtaniuk.

Több modelljükben megtalálható az érdekes CLD (Cross-Link-Dipole) elven működő, a hátoldalon található további magassugárzót, melynek segítségével a klasszikus görög színház hangélményét idézhetjük meg a szobánkban.

www.operaloudspeakers.com

Pin It on Pinterest