fbpx

Audionet

 

Az Audionet készülékek külseje az egyszerűen elegáns formavilágot követi. A klasszikus „doboz” formájú készülékházak azonban az egyszerűségük mögött – a figyelmes szemlélő számára észreveheti – rendkívül precíz mechanikai felépítés rejtőzik. Ott vannak mindjárt a nyomógombok, melyek az előlapba épített acélgolyók, melyek elrejtik a mikrokapcsolókat. Bár ezt nagyon sok gyártó követi a készülékházak előállításakor, valódi mechanikai, dinamikai tervezés csak kevés esetben van mögötte. Az Audionet tervezői ugyanis figyelembe vették a készülékház és a benne elhelyezkedő elektronikai egységek kialakításánál azok egymásra gyakorolt hatását is.

Ezek a szempontok nem érnek véget a különféle mágneses és elektromos kölcsönhatások vizsgálatánál, hanem az egyes blokkok mechanikai rezgéseit és idegen rezgésekre való érzékenységét is szemelőt tartják. Az ugyanis köztudott, hogy a reaktáns elemeknek (tekercs, kondenzátor) van egy bizonyos elektromos rezonancia frekvenciájuk, ami az alkalmazhatóságukat, azaz határfrekvenciájukat megszabja. Azt azonban már csak kevesek veszik figyelembe, hogy ezekre az eszközökre a mechanikai rezgések is hatnak. Ez még akkor is lehet zavarforrás, ha az adott alkatrész nincs a mechanikai rezonancia állapotában.

A másik fontos szempont a totális ellenőrzés az egyes részegységek felett. A tervezők filozófiája, hogy ezeket a bonyolult rendszereket nem hagyhatjuk magukra. Szükség van a teljes körű külső vezérlés biztosítására (kezelési funkciók) és a belső paraméterek állandó felügyeletére (tápfeszültségek ellenőrzése, túláram-védelem) Ezek egyfelől óriási kényelmet biztosítanak, rendszerbusz csatlakozást találunk minden készüléken. A fejlesztés célja nem csak a tökéletes hangminőség volt, felismerték, hogy ezeknek a készülékeknek a vásárlói joggal várják el a kényelmi szolgáltatásokat is. Az Audionet filozófiájában a mikroprocesszoroknak még egy jelentésük van a kényelem mellett, és ez a maximális biztonság a felhasználó számára. Ez odáig terjed, hogy a készülékek kiírják a kijelzőre azt is, ha a konnektordugót rossz polaritással dugtuk be.

www.audionet.de

 

Pin It on Pinterest