The Gryphon

 

A Gryphon Audio Designs jelképe és neve õrzi azt a görög mitológiából eredõ mesés, félig oroszlán, félig sas lényt, ami egyesíti a Vadak Királyának erejét a Madarak Királyának kecsességével. A griff az arany eredetének õrzõje, a dionüszoszi végtelen bölcsesség kelyhének oltalmazója. A Gryphon ma egy elismert, dán audiogyártó cég, mely küldetésszerûen kutatja az abszolút zenei igazságot. A zenei forráshoz feltétel nélküli hûséget fogad.

Az egyik legfontosabb tanulság, amit Flemming E. Rasmussen még festõmûvészként megtanult, hogy az emberi észlelés túlságosan is azokon az elvárásokon alapul, amelyeket tudni vélünk a dolgokról és kevésbé azokon, amelyeket valójában látunk vagy hallunk. Ezért annak érdekében, hogy a valóság illúzióját meg tudjuk teremteni, először a valóságot kell következetesen befogadjuk és pontosan, részlesen kell értelmeznünk azt.

Álláspontjuk szerint kizárólag a jel milyenségének (annak minőségétől függetlenül) kell a hangzás eredményét meghatároznia. Ezért a tervezésben az extrém széles frekvencia átvitel, ultra gyors tranziensek és tökéletes fázis helyesség, továbbá a rövid jelút mellett a negatív visszacsatolás abszolút minimuma, a teljes visszacsatolás elutasítása játszanak meghatározó szerepet. A megépítés során a készülékeket az eltúlzott tápellátás, a duál-monó konfigurációk, diszkrét felépítés, a mágneses eredetű torzítások kizárása, rezonancia mentesség, szimmetrikus felépítés, a nagy nyugalmi áram, ill. tiszta “A” üzemmód jellemzik.

Évek óta a GRYPHON termékei reprezentálják legszebben a l´auditeur rendszerválasztékát, pontosabban a hangvisszaadásról alkotott elképzelését, fejezik ki legpontosabban a hangzásbeli törekvéseit.

www.gryphon-audio.dk

Pin It on Pinterest