fbpx

The Gryphon

 

A Gryphon Audio Designs jelképe és neve õrzi azt a görög mitológiából ismert, félig oroszlán, félig sas lényt, ami egyesíti a Vadak Királyának erejét a Madarak Királyának kecsességével. A griff az arany eredetének õrzõje, a dionüszoszi végtelen bölcsesség kelyhének oltalmazója. A Gryphon ma már mást is jelent. Egy elismert, dán audiogyártó céget.

Flemming E. Rasmussen, a cég első embere még festõmûvészként megtanulta, hogy az emberi észlelés azokon az elvárásokon alapul, amelyeket tudni vélünk a dolgokról és kevésbé azokon, amelyeket valójában látunk vagy hallunk. Ezért annak érdekében, hogy a valóság illúzióját meg tudjuk teremteni, először a valóságot kell következetesen befogadjuk és pontosan, részlesen kell értelmeznünk azt.

Ezt a filozófiát próbálják a hifi világába is átvinni. Úgy gondolják, kizárólagag a jel milyenségének kell a hangzást meghatároznia. Ezért a tervezésben az extrém széles frekvencia átvitelre, ultra gyors tranziensekre és fázishelyességre koncentrálnak. Fontos számukra a rövid jelút mellett a negatív visszacsatolás abszolút minimuma, a teljes visszacsatolás mellőzése. A végeredmény pedoig olyan készülék, aminek tápegysége túlméretezett, szimmetrikus, ahol lehet dual-mono felépítés, a műveleti erősítők kerülése, a mágneses eredetű torzítások kizárása, rezonancia mentesség, szimmetrikus felépítés, a nagy nyugalmi áram, tiszta “A” üzemmód jellemzik.

 

www.gryphon-audio.dk

Pin It on Pinterest