fbpx

Allan Taylor – Songs for the road

(5-track-MAXI) SACD/CD (Stereo)

Ami az apja előtti tiszteletadás őszinte gondolatából indult ki, érdekes történések láncolata által egy olyan eseménnyé vált, mely lehet, hogy másokat is megindít és elgondolkoztat az apák iránti hála kifejezéséről.

A müncheni high-end show-n 2010-ben történt, hogy Allan Taylor, Günther Pauler és Dieter Burmester beszélgetésében szóba kerültek az apák, s Allan Taylor elmesélte, miért is vett egy Porsche-t. Allan tipikus, brit munkáscsaládból származott. Brightonban nőtt fel, közvetlenül a II. világháborút követő időkben. Mint a háborúból hazatértek legtöbbjének, Allan apjának is nehéz útja volt: keményen dolgozott, hogy a családnak mindene meglegyen, lemondva sok olyan dologról, amelyet szívesen megélt volna. A ‘60-as évek szociális változásai lehetővé tették, hogy a munkásosztály gyermekei költővé, zenésszé vagy bármilyen művésszé váljanak. Az Allan Taylorhoz hasonló fiatalok megélték ezen vad idők tapasztalatait. Csak apja halála után értette meg Allan, milyen sokat kapott tőle, és arra gondolt, hogy apja áldozatainak emlékéért tenne valamit.

Egy Harrogate-ben szervezett Porsche Rallye alkalmával Allan észrevett egy eladásra kínált piros Porsche-t. Fél perc alatt eldöntötte, hogy megveszi a kocsit. Pár nappal később, apja urnájával maga mellett útra kelt, és Leeds-i lakásából visszatért Brightonba, gyermekkorának helyszínére. Ezzel apját első sportautós útjára vitte, majd szélbe szórta hamvait a Brighton feletti hegyekben.

Pin It on Pinterest