fbpx

Concept futómű, Concept hangkar, Concept MM hangszedő

 

The Best concept

A plug & play elvű Concept-el a Clearaudio 2009-ben új fejezetet nyitott a lemezjátszó gyártás terén.

A hangszedő optimális teljesítményéért a hangkar súrlódásmentes, mágneses csapágyazása felel. Ennek kialakítása lehetővé teszi, a hangszedő geometriai elhelyezkedésétől, a tűerőn át, az antiskating-ig terjedően az összes kritikus paraméter gyárban történő pontos beállítását. Ezzel a koncepcióval a Clearaudio maradandót alkotott. Kis túlzással forradalminak nevezhetjük a fejlesztést, akkor a Concept az első volt, ma már sok követőre talált a plug and play lemezjátszó. A stresszmentes koncepció “plug and play” nagyon egyszerű: csomagolja ki, csatlakoztassa, tegyen fel egy lemezt a tányérra – és élvezze a zenét. Nem hiába: a Concept nagy elismertségre tett szert, szakmai díjak és  elismerések mellett a design is több jelentős kitüntetést szerzett.

AUDIO címlapfotó, sehr gut Spitzenklasse: A mágneses csapággyal működő hangkar az erlangeni együttes csillaga. A Clearaudio-sok jól készítették el a házi feladatukat, de még egyet rátesznek: a tisztán sikerült műszaki összehangoltságon mellett a Concept tulajdonosát a csinos időtlen design-jával is örömet fog szerezni.

Hi-Fi Stars: Németországban fejlesztett és gyártott, már az első pillantástól megtetszik a megszólító design és kifogástalan kivitele révén. Az összes beállítás már a gyárban megtörténik, így tehát a Concept azonnal lejátszásra kész. Na de hogy játszik! Minden jelen van ami az analóg rajongóit lelkesíti: érzelem, zeneiség, ritmus, hangszínek.

LP: Sok kísérlet volt már a megfizethető álomlemezjátszó megvalósítására, de senki se tud ezen az áron most oly sokat kínálni, mint a Clearaudio. A készülék választékos kidolgozottságú, felállítása és kezelése gyerekjáték és nagyszerűen szól.

What Hi-Fi PRODUCT OF THE YEAR 5csillag, Best turntable: Easy to set up; great build; excellent all-round sonic performance.

Leírás

A Concept MM lemezjátszó csomag futóműjének magja mdf-ból készült, szálcsiszolt alumínium burkolattal és speciális szatén műanyag felső réteggel. Ez a kompozíció lehetővé teszi a rezonanciák minimalizálását.
Egy teljesen elcsatolt egyenáramú motor hajtja polírozott laposszíj segítségével a masszív alumínium altányért, így elkerülve a zaj átvitelét a lemeztányérra.
A külső tápegység nagyvonalúan túlméretezett, stabil áramellátást biztosít.
A hangkarnak kopásmentes, súrlódás nélküli és karbantartást nem igénylő mágneses csapágyazása van.
A mai modell a 2009-es eredetihez képest, sok részletében megújult és továbbfejlesztett típus.

Részletek

Lemez tányér: POM, 30 mm
Közvetlenül kapcsolható fordulatszámok: 33/45/78
Motor: Elcsatolt, alacsony zajszintű DC motor

Csapágy: Polírozott és edzett acél csapágy bronz perselyben, teflonon fut

Hajtás elve: szíjhajtás
Szín: Fekete vagy ezüst/fekete
Energiafogyasztás: Maximális fogyasztás: 1,5 watt, működés közben: 0,5 watt, kikapcsolva: 0,0 watt

Súly: kb. 7,5 kg, a csomag tartalmazza a futóművet, a hangkart és a hangszedőt is!

Méret: kb. 420 mm x 350 mm x 125 mm  (szélesség x hosszúság x magasság)

2 év garancia – amennyiben a gyártó garanciakártyáját teljesen kitöltve, a vásárlást követő 2 héten belül elküldi a Clearaudio-nak

Pin It on Pinterest