swiss made

Júl 25, 2018Kiállítás

A svájci lemezjátszógyártók kapcsán hajdanán jó ízzel beszélhettünk a Lenco vagy a Thorens termékeiről. A Lenco ma már nem tündököl, a tulajdonosváltás kapcsán a Thorens pont az idén vált németté. Találunk azért szép svájci fejlesztéseket, vessünk ma egy pillantást a De Baer és Thales termékeire.

Teljesen Svájcban gyártott a De Baer Saphir szíjhajtású futómű (saját karral kb. $40.000,-). A kardeszka illetve tányércsapágy elcsatolásáról edzett rozsdamentes golyók gondoskodnak. A tányércsapágy illesztése 0,01 mm pontosságú, olajjal feltöltött szinter anyagú. A tányér alsó-felső része egyaránt POM-ból készül, az elcsatolt felfüggesztésről axiálisan elrendezett mágnesek gondoskodnak.
A vezérlés gyakori mintavételezéssel ellenőrzi és szabályozza a (vasmentes építésű DC) motor fordulatszámát, opcionálisan akkus táplálással. Az Onyx kar mágnesekkel és precíziós golyóscsapágyakkal szerelt, karbon csövei nem párhuzamos térbeli szerkezetet alkotnak. A VTA lejátszás közben is finoman állítható.

A Thales hangkarjai távolról akár hagyományos karnak tűnhetnek, azonban trükkös tetragon geometriájuk révén nagyon megközelítik a lineáris hangkarok szöghiba mentességét (0,06 fok). Tokozott, precíz csapágyaik kiküszöbölik a nem tökéletes illesztéseknél keletkező hangzásrontó rezonanciákat (amit a múltkor a Garrard Zero-nál szóvá mertem tenni).
A Thales hangkarok verziói: Statement, Simplicity II ($9.200,-) és Easy ($ 5.800,-). A Thales Compact II ($14.500,-) futóműve szíjhajtású, de különlegessége, hogy a hajtási ponthoz közel két – ügyesen, rugósan felfüggesztett – lendkereket alkalmaz. Az elrendezés járulékos hozadéka, hogy a kurta és feszes szíj révén a lejátszás jellege némileg a dörzskerekeshez közelít.
Az akkus táplálás több mint 12 órás üzemidőt ígér.

Show 2019

20. Házimozi & Hifi Show, 2019 Köszönjük tegnapi megtisztelő érdeklődésüket a kiállításon, a mai folytatás érdekessége, hogy rendszerünket ma Marten Mingus Quintet hangdobozokkal demózzuk. l'auditeur a Hifi Show-n, 2019

l’auditeur – mindig magasabbra

20. Házimozi & Hifi Show, 2019 Az idén, épp túl a 25. évfordulón - az audiofil rendszerek és készülékek mellett - a valódi csúcs high end-re fókuszálok. Olyan termékeket, cégeket képviselek, melyek saját otthoni zene hallgatásom mércéjének teljes egészében...

Pin It on Pinterest

Share This